Garanties CBW-erkende Woonwinkels

CBW-erkende woonwinkels bieden meer zekerheid dan andere woonwinkels. CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met drie garanties:
 

 1. Tenminste 2 jaar garantie op je aankoop
  Extra productgarantie.
   
 2. Een nette aanbetalingsregeling*
  Heb je een aanbetaling gedaan en gaat de CBW-erkende winkel failliet? Dan kan je aanspraak maken op de aanbetalingsregeling*.
   
 3. Onpartijdige geschilafhandeling
  Mocht je een klacht hebben en er met de ondernemer/retailer niet uitkomen, dan is er een onafhankelijke geschillenregeling, die gegarandeerd voor een passende oplossing zorgt.*Let op!
De aanbetalingsregeling geldt voor de productgroepen keukens, sanitair en harde vloeren tot 15% van de koopsom. Voor de overige productgroep geldt een aanbetalingsregeling tot 25% van de koopsom. Gaat een CBW-erkende winkel failliet dan heb je recht op een vervangende koop. Er wordt geen geld uitgekeerd. Het aanbetalingsbedrag wordt dan voor keukens, sanitair en harde vloeren met maximaal 15% in mindering gebracht. Voor de overige assortimentsgroepen geldt een maximum van 25%. De aanbetalingsregeling is niet van toepassing voor een webwinkelaankoop.
 

De CBW-erkende woonwinkels hebben allen te maken met de gevolgen van het coronavirus. Dat kan effect hebben op de afhandeling van jouw klacht of de levertijd van jouw bestelling. Dat betekent dat er winkels soms met minder personeel draaien (i.v.m. ziekte) of omdat de ondernemer de winkels deels of geheel heeft gesloten. Bovendien is het algemene RIVM-advies om zo weinig mogelijk persoonlijk contact te hebben en het beleid bij veel bedrijven en instanties is ook om alle risico’s te mijden en geen bezoeken meer af te leggen. Veel leveranciers hebben op last van de overheid hun productielocatie gesloten of is vervoer van producten niet toegestaan. Dit alles kan zijn weerslag hebben op de snelheid van het afhandelen van uw klachten of op uw lopende order. In de veelgestelde vragen zijn er daarom vragen over de gevolgen van corona opgenomen.


Download de CBW-erkende voorwaarden 

Zie voor de exacte regeling, beperkingen en werkwijze de CBW-erkend voorwaarden voor woonwinkels of de veelgestelde vragen omtrent annulering, klachten of aanbetalingen van aankopen.Bekijk de voorwaarden